Inspiratiedag ‘Duurzame Kempen’

Sociaal Forum KempenVormingplus Kempen en cultuurcentrum de Werft organiseren op zaterdag 13 september ‘Duurzame Kempen, be part of the game!‘, een inspiratiedag over duurzaamheid en transitie. Informatie, debat, theater, verrassende ontdekkingen… het komt er allemaal aan bod. Sprekers en verdiepingssessies worden afgewisseld met culturele intermezzo’s terwijl er in de rand geproefd kan worden van praktijkvoorbeelden.

Vanaf 12u30 kan je terecht op de duurzaamheidsmarkt voor beleving en informatie over het Geefplein, biofood, CambioTranslab KCampina EnergieRepair Café, …

Om 13u30 kan je in cc De Werft terecht voor vier boeiende sprekers. In een korte, krachtige ‘pitch’ licht elk van hen hun project toe. In de daaropvolgende workshops kan je gedurende 45 minuten met hen van gedachten wisselen.

Sprekers

Yves De Weerdt

is als socioloog verbonden aan het Vito te Mol, (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek). Hij presenteert een realgame rond stedelijke duurzaamheid. Tijdens zijn verdiepingssessie wordt er dieper ingegaan op de mogelijkheden van deze werkvorm.

Sylvan Steenhuis

De Playful Revolution is een beweging die streeft naar speelsheid in de openbare ruimte. Installaties en performances nodigen mensen uit om op een open manier de publieke ruimte te gebruiken. Tijdens zijn verdiepingssessie zet Sylvan met de deelnemers zijn verhaal om in de praktijk.

Jef Van Eyck

Gepokt en gemazeld in het socio-culturele werk van de Kempen startte hij met een aantal vrienden begin 2013 de burgerbeweging De Koep en even later de energiecoöperatieve Campina Energie. Ook vanuit zijn job bij Vormingplus Kempen poogt hij concreet mee vorm te geven aan de transitiebeweging in de Kempen.

Koen Trappeniers

(directeur van Het Grote Plein vzw) werkt aan inclusietrajecten voor mensen met een mentale beperking. Met hen werkt hij aan een traject om samen na te denken over inclusie en over verschillende onderwerpen van hun leven: wonen, vrije tijd, werken en je plek in de samenleving. Is een duurzame samenleving ook geen inclusieve samenleving?

Veerle Malschaert


Veerle Malschaert steekt meer rock en rol in de biobitch en meer humor in de soyaseut. Ze stopt de diva in de eco en de eco in de diva! Veerle zal vertellend, zingend, dansend, vallend, opstaand, grappend, grienend, grollend, gierend de wereld redden! Samen met ù!

De Gebroeders

Om 18 uur sluiten we af met de voorstelling De Gebroeders van Bloedgroep K en Theatercompagnie DEFDEF.

De gebroeders is een verhaal over de schoonheid van het leven, ontmoetingen, liefde en kantelingen. Met het magisch realisme van het circus en van 78-toerenplaten wordt de verbeelding in volle natuur aan de macht gebracht. Locatietheater met naast 78-toerenmuziek ook een flinke dosis humor en poëzie, over loslaten en aanvaarden.

Voor De gebroeders gaat het publiek, begeleid door een fanfare, samen op weg naar de voorstelling en sluiten ze gezamenlijk af met een koffietafel.

Praktisch

Deelnemen kan na reservatie (res.dewerft@geel.be, 014 56 66 66 of www.duurzamekempen.be). Je betaalt ter plaatse met een bijdrage aan ons geefplein met een boek, cd, lp of dvd die je niet meer gebruikt.

duurzamekempenlogos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *