Tamara doet het anders

Op 20 februari 2018 werd in Turnhout Tamara voorgesteld door Sociaal Forum Kempen. Tamara is het antwoord op Tina (There is no alternative) en staat voor ‘There are many alternatives ready and available’. En alternatieven zijn er: kijk maar!

[maxbutton id=”1″]

Tamara staat voor kansen, mogelijkheden en een geloof in een meer solidaire, duurzame en rechtvaardige samenleving. Met de knop hierboven vind je een overzicht van boeiende en lovenswaardige initiatieven in Vlaanderen en in de Kempen, op verschillende terreinen. Het gaat zowel over initiatieven die te maken hebben met belangenverdediging, als over individuele of collectieve keuzes.

Het overzicht past niet op je scherm. Door naar rechts te scrollen krijg je een volledig beeld. Per thema/kolom kan je naar beneden scrollen om meerdere initiatieven te ontdekken die bij dat thema horen. Door de klikken op een initiatief kom je op de betreffende website met meer informatie.

SFK hoopt met dit overzicht inspiratie te bieden aan burgers en beleidsmakers die ook geloven dat onze samenleving nog heel wat socialere keuzes kan maken

Tamara is zeker niet volledig en/of perfect. Ze is zoekende en beseft dat soms duurzame keuzes ook duurder (en daardoor niet altijd vanzelfsprekend) zijn. Toch denken we dat het goed is om haar te leren kennen en ons door haar te laten inspireren. Want onze samenleving heeft er nood aan.

Heb je het gevoel dat er nog iets belangrijk mist in dit overzicht? Dan kan je zelf initiatieven toevoegen, op voorwaarde dat ze passen binnen de doelstelling en politiek onafhankelijk zijn.

Meer informatie, foto’s en verslagen van de avond volgen snel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *