Fuck Tina! Tamara for president!

Wat staat er vandaag op het spel voor morgen? De tijden veranderen, dat is een open deur. Maar ook allerlei verworvenheden brokkelen mee af. Rechten lijken niet langer voor iedereen te zijn. Er wordt ons verteld dat bepaalde harde beslissingen onvermijdelijk zijn voor de toekomst. Tegelijkertijd neemt de armoede toe, kreunt de aarde onder onze enorme voetafdruk, vergroot de polarisering en slikken we meer antidepressiva dan ooit…

Daarom nodigt Sociaal Forum Kempen je uit op “Fuck Tina! Tamara for president!”.

Aan de hand van de reportage “Fuck Tina” van Nigel Williams doorgronden we de hardnekkigheid én de gevolgen van TINA.

TINA staat voor “There INAlternative”. Dat is de vaste slogan van alle krachten die hun harde – vaak a-sociale –  beslissingen doordrukken als de enige optie. Deze korte reportage neemt ons mee naar Bristol in Groot-Brittannië waar de gevolgen van zo’n beleid pijnlijk zichtbaar zijn.

Samen met vormingswerkers, leerkrachten, bewuste burgers,… willen we nadenken en ideeën uitwisselen over hoe je deze problematiek bespreekt met diverse doelgroepen én hoe je het geloof in alternatieven kan versterken. Tamara staat immers voor  “There Are Many Alternatives Ready & Available”: er bestaan vele alternatieven. SFK kiest voor Tamara!

Praktisch

Organisatie: Sociaal Forum Kempen, met steun van Hart boven Hard