samenleving

Ontdek wat het Sociaal Forum Kempen kan betekenen voor jouw organisatie!

Het Sociaal Forum Kempen (SFK) wil organisaties en activiteiten in de Kempen ondersteunen die meewerken aan een meer rechtvaardige en solidaire samenleving. Met intussen meer dan 180 leden en 27 lidorganisaties heeft het SFK een uitgebreid netwerk opgebouwd.

Wil je een standpunt op de kaart zetten, plan je een activiteit of heb je een idee dat past in het sociale gedachtengoed en de doelen van het SFK?

Lidorganisaties van het SFK mogen gratis en vrijblijvend gebruik maken van onze communicatiekanalen:

  • Op onze website vind je de ‘Sociale kalender Kempen’ met een handig overzicht van Kempense sociale initiatieven. Wil je ook jouw activiteit hierin aankondigen? Word lid en vraag de inloggegevens van onze kalender aan.
  • Als het SFK een initiatief mee steunt, wordt het via een mailing binnen ons netwerk verspreid en verder bekend gemaakt.
  • Wil je een standpunt of een lezersbrief laten ondersteunen op regionaal niveau? Als het SFK de boodschap ondersteunt (procedure in stuurgroep hiervoor is 2 dagen), bezorgen we de tekst aan onze perscontacten.

Het SFK kan op vraag ook ondersteuning bieden bij de uitwerking van een initiatief of actie. Interesse? Stuur dan een mailtje met je vraag aan info@sociaalforumkempen. In de stuurgroep SFK bekijken we op welke manier we ondersteuning kunnen bieden. Het initiatief wordt dan ook via mail binnen ons netwerk bekend gemaakt.

Wil je een thema bespreken, bijvoorbeeld naar aanleiding van de actualiteit? Schakel onze redactieraad in en we organiseren samen een overleg met experten/ervaringsdeskundigen om te komen tot ‘Forumtekst’ rond dit onderwerp. De ingenomen standpunten worden nadien bekend gemaakt via onze website, Facebook en een mailing naar ons netwerk en onze perslijst.

Jouw stem laten klinken op regionaal niveau en activiteiten op de Kempense kaart zetten? Aarzel niet en sluit je gratis en eenvoudig aan!

Let op: Het gaat steeds over initiatieven/acties/standpunten die passen binnen onze doelstellingen en politiek onafhankelijk zijn.

Heb je een vraag, idee of voorstel, aarzel niet om contact op te nemen!